PKK'nın İran uzantısı olan PJAK sözde silahlı mücadelelerine son verdiklerini açıkladı.
Hain saldırılarla, Aziz Türk Milleti'ne acılı günler yaşatan PKK, ağır bir darbe aldı. İran'daki kolu olan PJAK, yetersiz kaynak ve merkezi devletlerle kafa tutamayız gerekçesiyle eylemlerine son verdiğini açıkladı.
İran Resmi Haber Ajansı´nın (İRNA), terör örgütüne ait uydudan yayın yapan Nevruz TV´ye istinaden verdiği habere göre, terör örgütü PJAK, Türkiye, İran, Suriye ve Irak´taki merkezi hükümetlerden ayrılmayı düşünmediğini bildirdi.
"Merkezi hükümetlere karşı koyacak ve onlarla çatışacak güçten yoksunuz" itirafında bulunan terör örgütü, kaynakların yetersizliği ve imkansızlıklar nedeniyle siyasi bir oluşumun hayatını devam ettiremeyeceğini belirtti.
Diğer terör örgütlerine de tavsiyelerde bulunan PJAK, "Merkezi yönetimlerden, ayrılma düşüncesini bir kenara bırakmalıyız" ifadesini kullandı.
Kurulduğu günden beri İran´da sivillere ve güvenlik güçlerine karşı terör eylemlerinde bulunan PJAK´ın saldırlarında binlerce İranlı hayatını kaybetti. Türkiye-İran-Irak üçgenindeki dağlık bölgelerde barınan PJAK´lı teröristlerle İran güvenlik güçleri arasında sık sık çatışma çıkıyor.
Sitemize giriş yapmamışsınız, üye iseniz giriş yapınız. Aksi halde misafir yorumu yapabilirsiniz.
Fikir paylaştıkça çoğalır, güzelleşir siz de bu haber hakkındaki görüşlerinizi VatanBir kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz. Önemli uyarı: Yorum yaptığınız andaki ipniz ve zaman bilgileri kaydedilmektedir. Herhangi bir yasal işlemde bu bilgiler yetkililere verilir.
Bu yüzden yorumlarınızda kişi ve kurumlara hakaret içeren ifadeler kullanmayınız.
Haberi Sen bildir "Yayınlansın" etkili olsun.
Haber sayfasındaki benzer haberleri bize bildirin.Sizin adınızla yayınlayalım.