E-Postanı gir

Kapat

Sonuç

Kapat

Lütfen bekleyin.

Davetli Üyelik

Bu site test sürecindedir.

Anasayfa > Haberler > Ekonomi > ASELSAN’dan 34 Ülkeye Türk Mührü

ASELSAN’dan 34 Ülkeye Türk Mührü

Ekleyen: ZeynepSaygı, 23.04.2009


ASELSAN’ın ALTAY Milli Tank ProjesiMevcut tanklardan farklı olarak Milli Tank’ta hem komutan hem...

ASELSAN’ın başarı ve hedeflerini Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu Türkiye Gazetesi'yle yaptığı söyleşide önemli bilgiler verdi. Çavdaroğlu 2009 yılı hedefiniz nedir? sorusuna şu cevabı verdi:

TSK’nın elektronik cihaz ve sistem ihtiyaçlarını en kısa zamanda ve dışa bağımlılığı en aza indirecek şekilde karşılama amacı ile çalışmalarına devam eden ASELSAN, halen dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasında yer almaktadır. TSK Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olan ASELSAN, dünya sıralamasında daha üst sıralara yükselmeyi ve dünyanın en büyük 50 savunma sanayi firması arasına girmeyi amaçlamaktadır. 2008 yılını 540 milyon dolar ciro ile kapatan ASELSAN’ın 2009 için hedefi 570 milyon dolar ciro gerçekleştirmektir. 2009 yılı içerisinde tasarım ve üretim alt yapı yatırımlarının yanı sıra faaliyet gösterilen alanlara özel olarak da yatırımlar yapılacaktır. Toplam yatırım bütçemiz yaklaşık 30 milyon dolardır. Geçmişte yaşanan krizlerde de yatırımlarını sürdürmeyi başaran ASELSAN, 2009 yılında da özellikle Ar-Ge’ye yatırım yapmaktan vazgeçmeyecektir.

SELSAN ürünlerinin TSK tarafından kullanılması, yurt dışına ihracat açısından size nasıl bir katkı sağlıyor? ASELSAN cihaz ve sistemlerinin TSK tarafından kullanılması, ürünlerimizin dünya pazarında yer bulması için en önemli referanstır. Pazarlama faaliyetleri için gidilen ülkelerde sorulan ilk soru, “Bu ürünü TSK kullanıyor mu?” olmaktadır. Kullanıyor ise rakiplerinin önüne geçmesine yarayan olumlu bir puan olmaktadır.

ASELSAN ATAK saldırı helikopterinde nasıl bir görev üstleniyor? Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacı için Türkiye’de üretilecek olan T-129 Türk Taarruz, Taktik ve Keşif Helikopterinin görev bilgisayarı, termal nişangah, seyrüsefer, haberleşme, elektronik harp ve kaska entegre kumanda sistemleri ASELSAN tarafından geliştirilecektir. Ayrıca helikopterin tüm aviyonik ve silah sistemlerinin yazılım entegrasyonu da ASELSAN tarafından gerçekleştirilecektir. Tamamen Türk mühendislerince geliştirilen görev bilgisayarı ve yazılımları pilotlara helikopteri sayısal kokpit üzerinden kumanda imkanı vermektedir. Özgün Görev Bilgisayarı, ATAK Helikopterinde kullanıldığında helikopterlerimiz, mevcutlar içinde en ileri aviyonik sistem ile görev yapma kabiliyetine sahip olacaktır.

Haberin Kaynağı:ASELSAN’dan 34 Ülkeye Türk Mührü



Toplam (1) Yorum

Sitemize giriş yapmamışsınız, üye iseniz giriş yapınız. Aksi halde misafir yorumu yapabilirsiniz.


Fikir paylaştıkça çoğalır, güzelleşir siz de bu haber hakkındaki görüşlerinizi VatanBir kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz.
Yorumlarınızda kişi ve kurumlara hakaret içeren ifadeler kullanmayınız.
Güvenlik kodunu giriniz: Güvenlik kodunu okuyamıyorsanız tıklayın.

1 urungu

24/04/2009
16:07:53

Savunma sanayinin yerli olması çok önemli.

  • XHTML
  • Ajax
  • CSS
  • Javascript
  • PHP 5.1.2

Site Sorumluları:
bilgiislem@vatanbir.org

Her hakkı saklıdır, kaynak gösterildiği takdirde kullanabilirsiniz
© vatanbir.org 2005-2008

Yazılım & Teknik Destek: HTBilgi

Google Siralamasi