E-Postanı gir

Kapat

Sonuç

Kapat

Lütfen bekleyin.

Davetli Üyelik

Bu site test sürecindedir.

Anasayfa > Haberler > Ekonomi > Tükmenistan'la Enerjide Yakınlaşma

Tükmenistan'la Enerjide Yakınlaşma

Ekleyen: ZeynepSaygı, 23.05.2009


Enerji Bakanı Taner Yıldız Türkmenistan'a iki günlük resmi iş gezisinde bulundu

Türkmenistan'a iki günlük resmi iş gezisinde bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ziyaretin ikinci gününde temaslarını değerlendirdi. Bakan Yıldız, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un kabulünün ardından bir dizi görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Hükümetler arası komisyonun ikinci dönem toplantısı yapıldığını kaydeden Yıldız, burada birçok sektörü ele aldıklarını ve işbirliğinin ön plana çıkarıldığını ifade etti.

Enerji Bakanı Yıldız, Türkiye-Türkmenistan Karma Ekonomik Komisyonu Eş başkanı Hocamuhammed Muhamemdov ile birlikte üç devlet başkan yardımcısı ve üç bakanla görüştüklerini, son derece verimli ve bundan sonra her iki ülkenin önünü birlikte açabilecekleri birçok proje üzerinde konuştuklarını söyledi.

Türkiye'nin Türkmenistan'da enerji alanında jeolojik araştırmalar yapacağı yönündeki bir soruya Bakan Yıldız, "Evet, görüşmemizde Köpetdağ'da jeolojik araştırmalar yapılması konusunu görüştük. Bunu Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile bu çalışmaları başlatacağız. Bununla ilgili ekip kuruyoruz. Karşılıklı ekipler özellikle karadaki hidrokarbonlarla ilgili araştırmaları devam ettirecekler. Bu bir paket program şeklinde. Hazar Denizinde sismik araştırma çalışmalarımız olacak. Ayrıca, elektriğin hem Türkmenistan'da üretilip iletilmesi hem de Türkiye'de üretilip iletilmesi ile ilgili elektrik üretimine dayalı çalışma yapacağız. Bunun için araştırma grubu ve heyetleri oluşturuyoruz." dedi.

Haberin Kaynağı:Tükmenistan'la Enerjide Yakınlaşma



Henüz yorum eklenmemiş..

Sitemize giriş yapmamışsınız, üye iseniz giriş yapınız. Aksi halde misafir yorumu yapabilirsiniz.


Fikir paylaştıkça çoğalır, güzelleşir siz de bu haber hakkındaki görüşlerinizi VatanBir kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz.
Yorumlarınızda kişi ve kurumlara hakaret içeren ifadeler kullanmayınız.
Güvenlik kodunu giriniz: Güvenlik kodunu okuyamıyorsanız tıklayın.
  • XHTML
  • Ajax
  • CSS
  • Javascript
  • PHP 5.1.2

Site Sorumluları:
bilgiislem@vatanbir.org

Her hakkı saklıdır, kaynak gösterildiği takdirde kullanabilirsiniz
© vatanbir.org 2005-2008

Yazılım & Teknik Destek: HTBilgi

Google Siralamasi