E-Postanı gir

Kapat

Sonuç

Kapat

Lütfen bekleyin.

Davetli Üyelik

Bu site test sürecindedir.

Anasayfa > Haberler > Tarih > Nunun Gemisi'ni İzinsiz Aramışlar!

Nunun Gemisi'ni İzinsiz Aramışlar!

Ekleyen: ZeynepSaygı, 28.04.2010


Bir hafta önce emekliye ayrılan Ağrı Valisi Mehmet Çetin çalışmalar ve götürülen parçalar hakkında kesinlikle bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı.

Bir hafta önce emekliye ayrılan Ağrı Valisi Mehmet Çetin, grubun 2007 ve 2009 yıllarında yaptıkları çalışmaların izinsiz olduğunu ve kalıntı götürdüklerinden haberleri olmadığını söyledi. Çetin, Hong Konglu grubun, panel diye kendisine davet gönderdiğini, ancak yerine vali yardımcısını gönderdiğini de belirtti.

Çetin, şunları söyledi:

"2009'da bire bir hiç muhatap olamadık. Ne çıkarken, ne de çalışırken bizden izin aldılar. Yanlarında bir kalıntı götürdüklerine dair bizde bilgi yok. Böyle bir kalıntı bulunduğunu bilsem müdahale ederdim. 2007'de de gelmişler, bu kalıntıları o zaman aldıkları da söyleniyor."

- Tarihsel kaynaklara göre, Nuh'un Gemisi'ni bulmaya yönelik ilk girişim Bizans İmparatoru Heraklius'un 7. yüzyılda Ağrı Dağı'nın da içinde bulunduğu Urartu bölgesine yaptığı ziyaretti.

- Ünlü gezgin Marco Polo, 12. yüzyılda Ağrı Dağı'ndan bahsetti.

- 1829 yılında, bölgeyi Dr. Fredrich Parrot ziyaret etti.

- 1876 yılında Ağrı Dağı'na tırmanan İngliz kaşif James Bryce, Nuh'un Gemisi'ne ait ahşap kalıntılar bulduğunu iddia etti.

- Aya ilk kez ayak basan Amerikalı astronot James Irwin, Nuh'un Gemisi'ni bulmak için 1980'li yıllarda Ağrı Dağı bölgesine iki ziyarette bulundu.

Haberin Kaynağı:Nunun Gemisi'ni İzinsiz Aramışlar!



Toplam (2) Yorum

Sitemize giriş yapmamışsınız, üye iseniz giriş yapınız. Aksi halde misafir yorumu yapabilirsiniz.


Fikir paylaştıkça çoğalır, güzelleşir siz de bu haber hakkındaki görüşlerinizi VatanBir kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz.
Yorumlarınızda kişi ve kurumlara hakaret içeren ifadeler kullanmayınız.
Güvenlik kodunu giriniz: Güvenlik kodunu okuyamıyorsanız tıklayın.

1 Misafir

28/04/2010
19:19:05

Bunun altından bakalım ne çıkacak. Ağrı mı? yoksa ararat mı...

2 Misafir

01/05/2010
10:20:48

Çindeki Türk piramitlerine girildikten sonra bize misilleme yapmak istediler ama ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

  • XHTML
  • Ajax
  • CSS
  • Javascript
  • PHP 5.1.2

Site Sorumluları:
bilgiislem@vatanbir.org

Her hakkı saklıdır, kaynak gösterildiği takdirde kullanabilirsiniz
© vatanbir.org 2005-2008

Yazılım & Teknik Destek: HTBilgi

Google Siralamasi