E-Postanı gir

Kapat

Sonuç

Kapat

Lütfen bekleyin.

Davetli Üyelik

Bu site test sürecindedir.

Anasayfa > Haberler > Kültür - Sanat > Milli Kütüphanede Şiir Günleri

Milli Kütüphanede Şiir Günleri

Ekleyen: ZeynepSaygı, 26.09.2008


Şiir Günleri MillÎ Kütüphane'de 26 Eylül'de başladı.

Şiir Günleri Milli Kütüphane Başkanlığı, Vehbi Koç ve Ankara Araştırma Merkezi katkılarıyla 26 Eylül’de başladı. 4 senedir düzenlenen şiir günlerinin ilk gününde Bedri Rahmi Eyüboğlu anıldı. Bakan Günay, "Şiir Günleri" gibi çeşitli kültür etkinliklerinin kütüphane yapısı içinde yapılmasını da ayrıca önemsediğini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Günay, "Sadece kütüphaneler değil, müzeler de belki sadece sessizce ayakuçlarında basılıp gezilen, sessizce çıkıp gidilen yerler olmaktan, "biraz daha yaşayan yerler olmaya dönüştürülmelidir' diye düşünüyorum" dedi. Şiir günleri haziran ayına kadar devam edecek ve önemli Türk şairler bu günlerde anılacak.

Haberin Kaynağı:Milli Kütüphanede Şiir Günleri



Toplam (1) Yorum

Sitemize giriş yapmamışsınız, üye iseniz giriş yapınız. Aksi halde misafir yorumu yapabilirsiniz.


Fikir paylaştıkça çoğalır, güzelleşir siz de bu haber hakkındaki görüşlerinizi VatanBir kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz.
Yorumlarınızda kişi ve kurumlara hakaret içeren ifadeler kullanmayınız.
Güvenlik kodunu giriniz: Güvenlik kodunu okuyamıyorsanız tıklayın.

1 metetuncay

01/10/2008
21:17:12

Yaşayan şair görmüyorum kendi adıma, en son Türk aydını ve şairi Atilla İlhan'dı. Yeri doldurulamaz. Günümüzde şiir, düz yazı niteliğine sokuldu, ve şiir okumadan, aşık olan gençlerin yazdığı birkaç söz durumuna geldi şiir. Geçmiş şairlerimizi ve geçmişte yazılan şiirlerimizi anmak güzel.

  • XHTML
  • Ajax
  • CSS
  • Javascript
  • PHP 5.1.2

Site Sorumluları:
bilgiislem@vatanbir.org

Her hakkı saklıdır, kaynak gösterildiği takdirde kullanabilirsiniz
© vatanbir.org 2005-2008

Yazılım & Teknik Destek: HTBilgi

Google Siralamasi