|
|
|
Gönül, yerli malı ilk tank olan "Altay"ın modelinin ortaya çıktığı belirterek, "Altay, şimdiye kadar kullanılan bütün tanklardan daha üstün özelliklere sahip" dedi.
Vecdi Gönül Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ürettiği ilk tank olan Altay’ın bir örneğinin, 10 Mayıs’ta İstanbul İDEF fuarında sergileneceğini açıkladı.
Bakan Gönül, "Türkiye’nin ilk tankı olmakla beraber aynı zamanda şu anda kullanılan bütün tanklardan daha üstün özelliklere sahip bir tank oldu. Kore ile zırh konusunda beraber çalışıyoruz. Bunun dışında bütün projeleri bize ait. Yani sıfırdan projelendirilerek adeta bir AR-GE projesi gibi üzerinde ayrı ayrı çalışılarak Altay tankı bugünkü seviyesine ulaştırıldı" diye konuştu.
Site Sorumluları:
bilgiislem@vatanbir.org