Çin'de Müslümanlıklarını Türklüklerini yaşamaya çalışan Uygurlara zulüm sürüyor.
Habere başlık atarken Hallacı Mansur aklıma geldi, oda "Enel Hak" (Ben Hakkım) dediği için asılmıştı. Anlaşılamamıştı, yada anlaşılmak istenmemişti. Şimdi yüzyıllar sonra, bu sefer Hallacı Mansur gibi Uygur Türkleri bizler tarafından korunmadıklarından Enel Türk ve Hakk birdir dedikleri için Çin tarafından asılıyor.
İşgalci Çin bağımsızlık savaşçısı 2 Türkü daha idam sephasına yolladı. 4 Ağustos'ta Doğu Türkistan'ın Kaşgar şehrinde işgalci kuvvetlere karşı yapılan baskına katılan Semen Yolu Kahramanlarından 2'si işgalci yönetimin sözde mahkemeleri tarafından idama mahkum edildi.
Millet yolunda canlarını feda etmeye hazır olduklarını söyleyen Kurbancan Ablimit ve Abdülrahman Azat yaptıklarından pişman olmadıklarını söylediler. Hakk'a yürüyüşleri belli ki Türk yetkililer tarafından engellenmeyecek, diyorum ya 'Enel Hakk' ve Enel Türk diyenler anlaşılmıyorlar yada anlaşılmak istenmiyorlar.
Sitemize giriş yapmamışsınız, üye iseniz giriş yapınız. Aksi halde misafir yorumu yapabilirsiniz.
Fikir paylaştıkça çoğalır, güzelleşir siz de bu haber hakkındaki görüşlerinizi VatanBir kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz. Önemli uyarı: Yorum yaptığınız andaki ipniz ve zaman bilgileri kaydedilmektedir. Herhangi bir yasal işlemde bu bilgiler yetkililere verilir.
Bu yüzden yorumlarınızda kişi ve kurumlara hakaret içeren ifadeler kullanmayınız.
Ben de "enel Türk", enel Hak diyenlerdenim, sen de, o da... Ama neden bir olamıyoruz? Dünya nüfusunun yarısı Müslümanken, Müslüman Türklere niçin bu kadar ayrımcılık uygulanıyor? İşte bu soruların cevaplarını verebildiğimizde gözünü kırpmadan ölüme giden, dinini ve vatanını canından çok seven milyarlar olacağız.
Haberi Sen bildir "Yayınlansın" etkili olsun.
Haber sayfasındaki benzer haberleri bize bildirin.Sizin adınızla yayınlayalım.