E-Postanı gir

Kapat

Sonuç

Kapat

Lütfen bekleyin.

Davetli Üyelik

Bu site test sürecindedir.

Anasayfa > Haberler > Ekonomi > Yurtdışında Gümrük Müşavirlikleri Açılacak

Yurtdışında Gümrük Müşavirlikleri Açılacak

Ekleyen: ZeynepSaygı, 16.12.2008


Müşavirliklerin kurulmasıyla birlikte Türk ticaretçilerinin gümrükle ilgili sorunları azalacak.

GÜMRÜK Müsteşarlığı 9 ülkede gümrük müşavirlikleri kuracak. Bu ülkeler arasında BD, Çin, Rusya ve Bulgaristan da var.

Müşavirliklerin kurulmasıyla birlikte bu ülkelerdeki Türk işçilerinin ve ticaret erbabının gümrükle ilgili sıkıntıları azalacak.

Gümrük Müsteşarlığı AB ve Dışilişkiler Genel Müdürü Rıza Mehmet Korkmaz, "Gümrük teşkilatının 1993’ten önce Maliye ve Gümrük Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösterdiğini, yurt dışındaki işçilere ve iş erbabına gümrük konularında yardımcı olmak amacıyla yurt dışı kadrolar oluşturulduğunu." söyledi.

Gümrük teşkilatının birçok ülke ile gümrük alanında karşılıklı idari yardım ve işbirliği anlaşması yaptığına işaret eden Korkmaz, bu anlaşmaları yürütmek için müşavirliklere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Korkmaz, ABD, Almanya, Kazakistan, Rusya, Mısır, Belçika, Bulgaristan, Azerbaycan, Çin’de açılacak gümrük müşavirliklerinin, bu ülkelerdeki işçilere Türk yolculara ve gümrükle işi olanlara yardımcı olacağını bildirdi.

Haberin Kaynağı:Yurtdışında Gümrük Müşavirlikleri Açılacak



Henüz yorum eklenmemiş..

Sitemize giriş yapmamışsınız, üye iseniz giriş yapınız. Aksi halde misafir yorumu yapabilirsiniz.


Fikir paylaştıkça çoğalır, güzelleşir siz de bu haber hakkındaki görüşlerinizi VatanBir kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz.
Yorumlarınızda kişi ve kurumlara hakaret içeren ifadeler kullanmayınız.
Güvenlik kodunu giriniz: Güvenlik kodunu okuyamıyorsanız tıklayın.
  • XHTML
  • Ajax
  • CSS
  • Javascript
  • PHP 5.1.2

Site Sorumluları:
bilgiislem@vatanbir.org

Her hakkı saklıdır, kaynak gösterildiği takdirde kullanabilirsiniz
© vatanbir.org 2005-2008

Yazılım & Teknik Destek: HTBilgi

Google Siralamasi