E-Postanı gir

Kapat

Sonuç

Kapat

Lütfen bekleyin.

Davetli Üyelik

Bu site test sürecindedir.

Bergama'dan Hasankeyf'e Madenler ve Emperyalizm


Ekleyen: şanlıurfalı, 06.06.2008

Yazar: Kaan Turhan
Yayinevi: IQ Yayınları
Yayin Bilgileri: 2008
Dil: Türkçe
Açıklama: Türkiye, gelmiş geçmiş en büyük yıkımlardan birini yaşamaktadır. Ulusal varlıklarımız, yer altı ve yerüstü kaynaklarımız yabancı sermayeye, yabancı madencilik şirketleri pazarlanabilmektedir.
Emperyalist Avrupa Birliği’nin dayattığı “uyum” adı altındaki yasalarla Türkiye, topraklarını, madenlerini ve zenginliklerini “işletme hakkı”, “mülkiyet hakkı” gibi tartışmaların konusu haline getirebilmiştir. Türk mühendisleri, Türk şirketleri her türlü yerli çaba desteksiz bırakılmakta ve yabancı şirketlerin kapitalist hakimiyet alanlarında satılabilir değişkenler olarak, kaynaklarımız günübirlik politikalara hapsedilmektedir.

Çevresel sorunlar olarak dillendirilmeye çalışanların, “yapay gündemler”, “ajitasyon politikaları” ve Türkiye’yi “kültürel Vandalizm”le suçlamak ötesinde bir anlamı bulunmamaktadır. Bilim insanları bağımsızlık bilinciyle çalışmalarını sürdürmekte ve ne yazık ki sabotajlarla, “elektronik harp” temelli yeni nesil suikastlarla yok edilebilmektedirler.

Bu İçeriğin Bağlantısını Sitende Yayınla (HTML Kodu)


Sayfa Başı Tavsiye Puanı: 0, İçerik: 713

Henüz yorum eklenmemiş..

Sitemize giriş yapmamışsınız, üye iseniz giriş yapınız. Aksi halde misafir yorumu yapabilirsiniz.


Fikir paylaştıkça çoğalır, güzelleşir siz de bu haber hakkındaki görüşlerinizi VatanBir kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz.
Yorumlarınızda kişi ve kurumlara hakaret içeren ifadeler kullanmayınız.
Güvenlik kodunu giriniz: Güvenlik kodunu okuyamıyorsanız tıklayın.

En Çok kitap ekleyen 5 kişi

  • XHTML
  • Ajax
  • CSS
  • Javascript
  • PHP 5.1.2

Site Sorumluları:
bilgiislem@vatanbir.org

Her hakkı saklıdır, kaynak gösterildiği takdirde kullanabilirsiniz
© vatanbir.org 2005-2008

Yazılım & Teknik Destek: HTBilgi

Google Siralamasi